Endelig er dagen her. Man har spinket og spart i flere år, og kanskje til og med tatt opp et lite lån. Endelig skal kjøkkenet renoveres, ut med det gamle og inn med det nye. Et nytt moderne kjøkken hever ikke bare husets verdi, men gir glede til brukeren hver eneste dag. Det skal nemlig godt gjøres å gå én dag uten å benytte seg av kjøkkenet. Det er her mange lager morgenkaffen, frokost til ungene, matpakker til familien, middag om kvelden, og snacks til fredagskvelden. Noen går kanskje opp i at det skal være plass til å både lage julemiddager og 17. mai frokost, mens andre prioriterer annerledes. Uansett om man har et lite eller stort kjøkken, så kan det være smart og sette seg ned og tenke igjennom de behov man har.
Er man på utkikk etter et nytt kjøkken, kan man med fordel sjekke ut en forhandler med stort utvalg og kvalitetsmaterialer, som for eksempel Aubo.
Her er 2 ting man bør tenke over før man kjøper et nytt kjøkken
- Hvilke materialer skal kjøkkenet være i?
I dag kan man velge mellom utrolig mange materialer når man kjøper et nytt kjøkken. Materialene i benkeoverflater og skap kan være i naturlig tre, plastikk, komposittstein, laminat, sten, rustfritt stål, glass, og mye mer. Ut over utseendet, så bør man også ta hensyn til det praktiske ved de ulike materialene. For eksempel er en bordplate i laminat både vedlikeholdsfritt og solid, og det tåler høy varme, men man skal være oppmerksom på at det kan få risser hvis det skjæres direkte på bordplaten. Mange velger komposittstein som benkeplate på kjøkkenet fordi det er utrolig flott å se på. Materialet tåler ganske høy varme, men man bør aldri legge en glovarm stekepanne direkte på benken uten å legge en bordskåner imellom. Spør alltid selgeren om hvilket vedlikehold materialene har behov for, og hvor holdbart det er innen man kjøper det.
- Hvilke behov har de som skal bruke kjøkkenet?
Mennesker har forskjellige forutsetninger og behov, når det kommer til høyden og plasseringen av de ulike hvitevarene på kjøkkenet. Man vil jo gjerne lage et kjøkken alle kan benytte seg av, enten man er gammel eller ung. Derfor kan det være smart å planlegge sånn at alle kan finne fram glass, bestikk, tallerkener og lignende. For de eldre kan det være lurt og plassere for eksempel ovnen i en høyde som gjør at man slipper å bøye seg ned. Det kan faktisk være litt vanskelig å for eksempel hente ut en 5 kilos kalkun fra en lavtstående ovn, hvis man har vondt i ryggen. Skap som kan trekkes ut er også en fordel, uansett om man er gammel eller ung. Selv om man er forholdsvis frisk og rask nå, så blir man eldre med årene. Har man planer om å bo i samme hus når man blir gammel, kan det være ganske lurt å bygge kjøkkenet med dette i tankene.