Det finnes mange mellomledere i norske bedrifter, som drømmer om å få en topplederjobb. Noen synes det å være mellomleder er vanskelig fordi man skal stå til ansvar både for de ansatte og for ledelsen over, men det er et nødvendig steg for å komme til toppen. Det kan dog være frustrerende hvis man har mange års erfaring som leder, men alltid blir forbigått når bedriften skal finne nye ledere.

Det mange bedrifter ser etter i en toppleder er selvfølgelig erfaring og gode sosiale evner, men også at personen er nysgjerrig på å hele tiden lære noe nytt. Denne nysgjerrigheten avspeiler seg nemlig i bedriften og bidrar som regel til vekst på bunnlinjen.

 

Hvor kan man starte?

For å nå helt til topps, så kan man begynne med en internasjonal anerkjent toppleder utdannelse hos en god internasjonal handelsskole. En av verdens mest kjente og beste handelsskoler er INSEAD. Dette er en skole som er kjent for å være nummer 1 på Financial Times sin liste over masterutdannelser innenfor handel med sin INSEAD MBA-utdannelse. Skolen har campuser i Singapore, Abu Dhabi og Frankrike, og samarbeider med en rekke internasjonale institutter. Skolen er også kjent for å være toppen når det kommer til forskning og utvikling av teorier og metoder innenfor handel og finansområdet. De har også et stort internasjonalt nettverk som samles årlig for å lære av hverandre og sparre omkring forskjellige aktuelle problemstillinger i dagens samfunn.

En full MBA er som regel en masterutdannelse som tas på fulltid over 1 eller 2 år. For mange kan det være vanskelig både økonomisk og praktisk å være borte fra både jobb og familie så lenge. Derfor kan løsningen for eksempel være å ta en Executive Management Programme utdannelse på et av samarbeidsinstituttene til INSEAD, som går over et par helger og i lengre tid over internett.

Banner Content